Complete verklaring

Meer hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het inloggen of heb je een andere vraag? Neem via deze pagina contact met ons op of voor aanvullende hulp, klik hier.

Uw privacyrechten - Monster-privacybeleid

U kunt ook hier een overzicht lezen van het Monster-privacybeleid. 

Monster zet zich in om de privacy van onze gebruikers te beschermen en streeft naar een veilige gebruikerservaring. In dit privacybeleid wordt beschreven hoe uw persoonlijke informatie wordt verzameld, gebruikt, gedeeld en beveiligd, alsmede uw keuzes met betrekking tot het gebruik, de toegang en de correctie van uw persoonlijke informatie.

Door deze site of toepassing te gebruiken, gaat u akkoord met de verzameling, het gebruik en de overdracht van uw gegevens, zoals beschreven in dit privacybeleid.

Als u niet wilt dat uw informatie wordt verzameld, gebruikt en overgedragen, zoals beschreven in dit beleid, kunt u uw toestemming voor ons privacybeleid intrekken. Om uw toestemming in te trekken, klikt u hier om contact met ons op te nemen. Als u uw toestemming intrekt, worden uw account en profielgegevens van onze website verwijderd.

De informatie die op onze sites en toepassingen is verzameld, wordt in de Verenigde Staten opgeslagen; daarom kan uw informatie onderworpen zijn aan de wet in de Verenigde Staten.

TRUSTe

Omvang van dit privacybeleid 

Dit privacybeleid is van toepassing op informatie die we verzamelen of gebruiken op sites en toepassingen van of onder beheer van Monster Worldwide Inc. of zijn gelieerde bedrijven ("Monster"). Gelieerde bedrijven zijn entiteiten die Monster Worldwide Inc. beheren, door Monster Worldwide Inc. worden beheerd of onder algemeen beheer staan van Monster Worldwide Inc.

We hebben koppelingen naar andere websites, waarover we geen controle hebben. Monster is niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken of praktijken van andere websites. We moedigen u aan het privacybeleid van dergelijke sites te lezen, zodat u kunt begrijpen hoe zij uw informatie verzamelen, gebruiken en delen.

Informatie die wij verzamelen 

Wanneer u onze sites en toepassingen gebruikt, verzamelen we informatie over u. We verzamelen rechtstreeks informatie van u, zoals uw contactgegevens, resumé, profielgegevens of bedrijfsinformatie. We ontvangen en bewaren deze informatie wanneer u deze op onze website invoert, naar ons stuurt of ons deze op enige andere manier verstrekt.

Afhankelijk van de diensten die u gebruikt, verzamelen we bijvoorbeeld:

 • creditcardnummer en factureringsgegevens (voor diensten die betaald moeten worden);
 • met uw toestemming, informatie die door u of uw connecties van toepassingen van derden wordt geïmporteerd;
 • uw ras, etniciteit of geslacht, als u ervoor kiest om deze informatie te verstrekken;
 • informatie over uw bedrijf zoals bedrijfsnaam, omvang van het bedrijf en soort bedrijf.

Verwijzingen: We kunnen ook persoonlijke informatie over anderen van u verzamelen. Bijvoorbeeld, als u ervoor kiest om onze dienst te gebruiken om inhoud op de site met een kennis te delen, vragen we u om de naam en het e-mailadres van uw kennis. We sturen uw kennis automatisch een eenmalig e-mailbericht waarin hij of zij wordt gevraagd om de site te bezoeken. Monster Worldwide, Inc. slaat deze informatie tijdelijk op, uitsluitend voor het verzenden van deze eenmalige e-mail. Evenzo gebruiken we deze informatie alleen voor de specifieke reden waarvoor deze werd verstrekt, als u ons toestaat uw contacten in een persoonlijk adressenbestand of van een andere site of toepassing te importeren.

Passieve verzameling: We verzamelen ook automatisch bepaalde informatie wanneer u onze site bezoekt of onze mobiele toepassingen gebruikt. Deze informatie kan het volgende omvatten: IP- (internetprotocol) adres, browsertype, apparaat-id, ISP (internetserviceprovider), verwijzende/laatst bekeken pagina’s, de bestanden die u op onze site hebt bekeken (bijv. HTML-pagina's, afbeeldingen, enz.), besturingssysteem, datum-/tijdstempel, en/of clickstreamgegevens om trends in de samengevoegde gegevens te analyseren, en om de administratie van de site te doen. We kunnen deze informatie combineren met informatie in uw account om fraude te helpen voorkomen.

Aanvulling van gebruikersgegevens: We kunnen informatie over u verzamelen van openbaar beschikbare websites. We kunnen deze informatie gebruiken om een profiel te creëren, zelfs als u geen account bij ons hebt, of de informatie toe te voegen aan een bestaand profiel dat u bij ons hebt. U hebt de gelegenheid om verzamelde informatie over u op te vragen en de zichtbaarheidsinstelling ervan te wijzigen of de informatie te verwijderen, zoals beschreven in dit privacybeleid. We kunnen echter niet garanderen dat we niet later andere informatie over u van openbaar beschikbare websites verzamelen.

Single Sign-On: Als u ervoor kiest om u via Facebook of vergelijkbare sites en diensten aan te melden bij een Monster-site of -toepassing, importeren we de gevraagde informatie van uw account en voegen deze informatie toe aan uw profiel. Aangezien Monster-sites en -toepassingen bedoeld zijn om u in staat te stellen uw informatie te delen en anderen in staat te stellen u te vinden, maken we standaard bepaalde informatie over u algemeen beschikbaar. Dergelijke informatie kan bijvoorbeeld toegankelijk zijn voor iedereen op internet, met inbegrip van gebruikers zonder accounts en deze informatie kan worden weergegeven in de zoekresultaten van openbare zoekmachines. U kunt de zichtbaarheid van uw informatie echter regelen door uw privacyinstellingen binnen uw Monster-account te beheren. U kunt de informatie die beschikbaar is voor anderen, ook beperken door de informatie te verwijderen die u zichtbaar wilt maken of door deze informatie niet te verstrekken.

Wanneer u informatie plaatst op het profiel van een andere gebruiker of een opmerking plaatst bij het bericht van een andere gebruiker, is de beschikbaarheid van die informatie onderworpen aan de privacyinstellingen van de andere gebruiker.

Hoe we informatie gebruiken

We gebruiken de informatie die we verzamelen, om onze diensten te verlenen, u te antwoorden, onze sites en toepassingen te beheren en te verbeteren, en om een positieve gebruikerservaring te verzorgen.

Door u bij Monster te registreren, uw profiel te beheren, informatie op een openbare plek te plaatsen of toestemming te geven wanneer u de keuze krijgt, geeft u ons toestemming om uw informatie op de volgende manieren te gebruiken:

 • om voor u een profiel aan te maken op basis van informatie die u ons hebt verstrekt, informatie die we van andere sites of toepassingen hebben verzameld of geïmporteerd, of informatie die derden aan u hebben verstrekt, zoals uw contacten of adverteerders;
 • om informatie van openbare websites aan uw profiel toe te voegen;
 • om op u afgestemde, gerichte of op locatie gebaseerde inhoud, diensten en advertenties van ons en derden te leveren;
 • om u in staat te stellen contact op te nemen met andere gebruikers of anderen uit te nodigen om lid te worden of een account aan te maken;
 • om u in staat te stellen om informatie over u of uw contacten van andere sites of toepassingen te importeren of uw informatie naar andere sites of toepassingen te exporteren;
 • om aankopen te doen;
 • om in de toekomst contact met u op te nemen over bijgewerkte functies, informatieve en onderhoudsgerelateerde communicaties, zoals belangrijke beveiligingsupdates;
 • om u andere communicaties, informatie en promoties, zoals nieuwsbrieven en loopbaanadvies te geven;
 • om u op de hoogte te brengen van andere producten of diensten die beschikbaar zijn bij Monster of zijn gelieerde bedrijven;
 • om u in staat te stellen contact met ons op te nemen en ons in staat te stellen u te antwoorden;
 • om enquêtes, promoties en wedstrijden te houden en om de resultaten daarvan te publiceren;
 • om uw vrienden, contacten en potentiële werkgevers uw profiel te helpen vinden en contact met u te leggen;
 • om informatie over u en uw potentiële belangstelling voor vacatures aan klantwerkgevers te geven;
 • om gerichte berichten van werkgevers te tonen op basis van de inhoud van uw resumé of profiel;
 • om producten en diensten te leveren aan klantwerkgevers om het wervings- en aanstellingsproces af te ronden;
 • om producten en diensten te leveren waarmee gebruikers kunnen netwerken, informatie kunnen plaatsen op bulletinborden en profielen te bekijken en te vergelijken;
 • om interne rapporten over het gebruik van onze sites en toepassingen te genereren;
 • om klanten rapporten te geven over de kenmerken en trends van de banenmarkt, inclusief de beschikbaarheid van talent;
 • om u in staat te stellen om banen en profielinformatie te delen met uw connecties;
 • om zoekmachines toegang te geven tot openbare informatie;
 • om activiteiten op te sporen, te onderzoeken en te voorkomen die ons beleid mogelijk schenden of illegaal zijn; en
 • om suggesties te doen en tot conclusies over u te komen. We doen bijvoorbeeld suggesties over mensen die u kent of over andere banen, producten of diensten waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. Of, als u zichzelf als 'mevr' aanmeldt, nemen we aan dat u een vrouw bent.

Met sommige van onze producten en diensten, zoals onze database met cv's en profielen, sociale mediazoekopdracht en netwerken, kunnen derden uw persoonlijke gegevens zien en contact met u opnemen. Profielgegevens kunnen worden gebruikt om met andere leden van de gemeenschap te netwerken of kunnen zichtbaar zijn voor iedereen die gebruikmaakt van de websites en toepassingen van Monster/

Gegevens die u op openbare gebieden van websites of toepassingen van Monster plaatst of zichtbaar maakt in de database met cv's en profielen kan worden geraadpleegd, gebruikt en opgeslagen door anderen over de hele wereld, inclusief mensen uit landen die misschien niet de wetgeving hebben die de passende bescherming garandeert van persoonsgegevens, zoals bepaald door het land waar u woont. Hoewel Monster maatregelen treft om uw gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang of oneigenlijk gebruik, controleert Monster deze derden niet en zijn we niet verantwoordelijk voor hun gebruik van gegevens die u aan ons verstrekt. Daarom moet u geen gevoelige gegevens, persoonlijke profielen of andere informatie plaatsen die u niet openbaar wilt maken op een website of toepassing van Monster of op een openbare website.

Onze diensten omvatten de weergave van gepersonaliseerde producten, inhoud en reclame met betrekking tot uw loopbaanervaring en online interesses. We gebruiken gegevens die we over u hebben om te bepalen of u misschien geïnteresseerd bent in de mogelijkheden, producten of diensten van bepaalde derden. We tonen u gerichte advertenties online. Deze advertenties zijn gericht op basis van gegevens die we over u verzamelen en gegevens over u die we van derden verkrijgen.

Hoe we informatie delen

We geven u een platform waarop u informatie over uzelf kunt plaatsen om uw loopbaankansen te optimaliseren. De informatie die we verzamelen, wordt mogelijk gedeeld binnen de Monster-groep van bedrijven op wereldwijde basis. We delen geen contactgegevens met derden voor hun directe-marketingdoeleinden, tenzij u uitdrukkelijk instemt met een dergelijke openbaarmaking.

1. We delen uw informatie met derden die ons helpen bij het leveren van onze producten en diensten aan u. Voorbeelden van derden die diensten namens ons leveren, zijn derden die onze webservers hosten, zoals voor de opslag van de database met resumés, analyse van gegevens, hulp bij marketing, verwerking van betalingen met creditcards en klantenservice bieden. Deze bedrijven hebben uitsluitend toegang tot uw persoonlijke informatie wanneer dit nodig is om hun functie uit te voeren maar mogen deze niet gebruiken voor enig ander doel. Wij blijven verantwoordelijk voor alle informatie die op deze manier wordt gedeeld.

2. We maken informatie mogelijk openbaar aan derden als u daarvoor toestemming geeft. Bijvoorbeeld:

(a) als u uw resumé doorzoekbaar maakt of als we informatie verzamelen die u beschikbaar hebt gemaakt op een openbare website, hebben alle partijen met toegang tot onze databaseproducten met resumés of profielen toegang tot uw informatie;

(b) als u ervoor kiest om informatie te ontvangen over de kansen, producten of diensten van derden, verstrekken we uw contactgegevens aan die derden, zodat zij contact met u kunnen opnemen;

(c) als u er eerder voor hebt gekozen om nieuwsbrieven, commerciële e-mails of ander communicaties van Monsters of derden te ontvangen, maar vervolgens van gedachten verandert, kunt u de ontvangst van die berichten afwijzen door uw e-mailvoorkeuren in uw accountprofiel bij te werken of door de in ieder bericht vermelde koppeling Afmelden te gebruiken.

Door op een vacature te solliciteren, uw contactgegevens te verstrekken of een bericht van een werkgever te beantwoorden, stemt u in met de openbaarmaking van uw informatie aan die werkgever.

We delen samengevoegde informatie (inclusief locatiegegevens) over bezoekers aan de Monster-site en gebruikers van de toepassing met derden om u online advertenties te tonen. We kunnen ook samengevoegde gegevens delen over kwalificaties voor een functie, opleiding, leeftijd, ervaringsniveau of andere informatie met betrekking tot het zoeken naar een baan. In deze samengevoegde gegevens worden gebruikers niet bij naam geïdentificeerd wanneer ze beschikbaar worden gesteld aan werkgevers of anderen die een baan zoeken of lid zijn van de gemeenschap. Als we een 'co-branded' site creëren met een ander bedrijf, wordt informatie door beide bedrijven bewaard en is dan onderworpen aan het privacybeleid van beide bedrijven, wat op de 'co-branded' site wordt gepubliceerd.

3. We kunnen informatie die we van andere websites hebben verzameld aan derden bekend maken.

4. We maken informatie openbaar als we daartoe wettelijk verplicht zijn of naar ons oordeel ingevolge een verzoek van een overheidsinstantie of als we in goed vertrouwen geloven – na afweging van uw privacybelangen en andere factoren – dat dit nodig is om: (a) te voldoen aan wettelijke vereisten of medewerking te verlenen aan een juridische procedure; (b) onze rechten, ons eigendom of de aan ons gelieerde bedrijven te beschermen; (c) fraude te onderzoeken, misdaad te voorkomen of de nationale veiligheid te beschermen; of (d) de persoonlijke veiligheid van gebruikers of het algemene publiek te beschermen.

5. We kunnen uw persoonlijke informatie openbaar maken en overdragen aan een derde die een of alle businessunits van Monster overneemt, of een dergelijke overname nu het gevolg is van een fusie, van consolidatie of van aankoop van alle of een aanzienlijk deel van onze activa. Als Monster wordt onderworpen aan een insolventieprocedure, wordt dergelijke informatie bovendien verwijderd in een transactie die door het gerechtshof is goedgekeurd. U wordt via e-mail of een duidelijke kennisgeving op de site op de hoogte gebracht van de verkoop van het hele of een aanzienlijk deel van ons bedrijf aan een derde.

Cookies en online advertenties

Cookies: Monster en zijn partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologieën om trends te analyseren, websites te beheren, activiteiten van gebruikers op de website te volgen en demografische gegevens over onze gebruikersgroep als geheel te verzamelen. Cookies helpen uw online ervaring en tijd op u af te stemmen en te optimaliseren, zoals voor de opslag van gebruikersvoorkeuren, verbetering van zoekresultaten en advertentieselectie, en het volgen van gebruikerstrends. Een cookie is een tekstbestandje dat op uw computer wordt opgeslagen. Cookies slaan stukjes informatie op die we gebruiken om onze site te laten werken. Ze voeren geen code uit en bevatten geen virussen. Alleen wij kunnen onze cookies lezen. U kunt uw cookies op individueel browserniveau beheren, maar als u ervoor kiest om cookies uit te schakelen, kan dit het gebruik van bepaalde kenmerken of functies op onze website of diensten beperken.

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze websites te verbeteren. We gebruiken de volgende typen cookies:

 • Beveiliging: Met deze cookies kunnen we de toegang tot uw account beveiligen.
 • Voorkeur: Deze cookies worden gebruikt om uw voorkeuren op te slaan, zoals voor taalkeuze en weergave van resultaten van een zoekprocedure naar banen.
 • Analysetools: We volgens verkeerspatronen, zodat we populaire inhoud en potentiële problemen kunnen opsporen.
 • Functies: We volgen naar welke banen u zoekt, welke u bekijkt en op welke u solliciteert, zodat we u meer vergelijkbare banen kunnen laten zien. We gebruiken ook cookies om sommige gebruikers in testgroepen te verdelen om nieuwe functies te testen.
 • Advertenties: We gebruiken niet-identificeerbare informatie over u om u advertenties te laten zien.

Sommige cookies blijven op uw computer nadat u onze site hebt verlaten. Beveiligingscookies blijven 60 dagen na uw laatste bezoek op uw computer. Cookies voor antwoorden op opiniepeilingen blijven 90 dagen op uw computer en Monster-cookies voor advertenties en sitekennisgevingen blijven ten hoogste twee jaar op uw computer, tenzij u ervoor kiest om ze te verwijderen.

We staan andere bedrijven ook toe om u advertenties te tonen tijdens uw gebruik van onze sites en toepassingen. Aangezien uw webbrowser om deze advertenties moet vragen van de servers van deze andere bedrijven, kunnen deze bedrijven hun eigen cookies bekijken, bewerken of instellen, alsof u een webpagina van hun site had opgevraagd. Monster heeft geen controle over en is niet verantwoordelijk voor de praktijken van deze externe adverteerders. De gegevens die in deze cookies worden opgeslagen, zijn anoniem en de informatie is zonder uw toestemming niet gekoppeld aan uw persoonlijk identificeerbare informatie. De cookies die door onze externe advertentieservers zijn geplaatst, blijven ten hoogste 20 jaar nadat u onze site hebt verlaten op uw computer, tenzij u ervoor kiest om ze te verwijderen. Monster gebruikt ook webbakens (soms pixels, clear GIF's of actielabels genoemd) en JavaScript. We ontvangen mogelijk een bevestiging wanneer u een e-mail van Monster opent als uw computer dit type programma ondersteunt.

Monster gebruikt ook 'flash-cookies', ook 'lokaal gedeelde objecten' genoemd, om videoplayerinstellingen te bewaren en voor beveiligingsdoeleinden. Klik hier om flash-cookies te beheren:

Advertenties afwijzen: Monster gebruikt verschillende derden om analysetools te verstrekken en advertenties te tonen, zoals DoubleClick, Atlas Solutions en Omniture. U kunt cookies van derden afwijzen door uw browser in te stellen op het afwijzen van cookies. Anders, als u niet wilt dat de sessiegegevens van uw bezoek aan onze sites wordt verzameld en geanalyseerd door Omniture of door Omniture wordt gebruikt om dynamische inhoud op uw specifieke interesses af te stemmen, kunt u de volgende koppeling gebruiken om dit af te wijzen: www.omniture.com/en/privacy/policy#optout. Monster reageert niet op 'Do Not Track'-signalen van webbrowsers. Klik hier om een lijst te zien met veel van de bedrijven waarmee Monster samenwerkt in verband met het verzorgen van gepersonaliseerde advertenties. U kunt gerichte advertenties van netwerken waarmee Monster samenwerkt, afwijzen door hier, te klikken, of als u zich in de Europese Unie bevindt door hier te klikken, en hier voor advertentienetwerken die aan de NAI deelnemen.

We gebruiken ook cookies in verband met ons Career Ad Network ('CAN'). Het CAN-cookie wordt gebruikt om relevante advertenties over banen aan u te laten zien op Monster en andere websites. Als u zich hier afmelden voor het CAN-cookie: http://can.monster.com/cookie-technology.aspx.

NB Als u uw browsercookies wilt verwijderen, wordt uw cookie voor afwijzen ook verwijderd. Bovendien moet u opnieuw afwijzen als u van computer of webbrowser verandert.

Sociale media en het delen van inhoud

Socialemediawidgets: Onze website bevat socialemediafuncties, zoals de Facebook-knop Vind ik leuk en widgets, zoals de knop Delen. Uw interactie met deze functies worden beheerd door het privacybeleid van het bedrijf dat ze aanbiedt.

Een belangrijke opmerking over uw resumé

Wanneer u een resumé creëert of plaatst, slaan we dit op in onze database voor resumés en profielen in de Verenigde Staten. U kunt de status van uw resumé regelen door deze in te stellen op zichtbaar, beperkt of privé. Zichtbare en beperkte resumés kunnen alleen worden bekeken door mensen die toegang hebben tot onze resumé- en profieldatabase. We hebben geen controle over de bewaring, het gebruik of de privacy van resumés die door anderen zijn bekeken of gedownload.

Privé resumés zijn niet zichtbaar in onze resumé- en profieldatabase, maar de informatie die we over u verzamelen van een openbare website kan wel zichtbaar zijn. U kunt uw privé resumé wel gebruiken om online op een vacature te solliciteren. Als u dat doet, wordt uw resumé verstuurd naar de betreffende werkgever, die een kopie van uw resumé kan bewaren of deze naar derden kan sturen. We proberen de toegang tot onze resumé- en profieldatabase te beperken tot rechtmatige gebruikers, maar we kunnen niet garanderen dat anderen zich geen toegang tot deze database verschaffen. We kunnen het gebruik van resumés door derden die de database gebruiken, niet reguleren. Wanneer uw resumé eenmaal openbaar is gemaakt, kan Monster het niet terughalen van de derde die ertoe toegang heeft gekregen.

U kunt uw resumé en profiel op ieder gewenst moment uit onze database verwijderen. Als u geen account bij ons hebt, kunnen we van u eisen dat u ons informatie over uzelf verstrekt, zodat we uw profiel kunnen vinden en vernietigen. Iedereen die uw resumé of profiel echter heeft bekeken, kan hiervan een kopie hebben gemaakt in zijn of haar eigen bestanden of databases. Daarom moet u geen gevoelige informatie, persoonlijkheidsprofielen of andere informatie die u niet openbaar wilt maken, in uw resumé of profiel zetten.

Als u ons de gegevens van een referentie geeft, is het uw verantwoordelijkheid te verzekeren dat de persoon weet dat u zijn of haar gegevens hebt doorgestuurd en u hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.

De resumés of profielen die u ons verstrekt, mogen geen gevoelige gegevens bevatten over uw (i) ras of etnische afkomst, (ii) politieke opvattingen, (iii) filosofische of geloofsovertuiging, (iv) lidmaatschap van een vakbond of politieke partij, (v) fysieke of mentale gezondheid of biometrische gegevens of genetische make-up (vi) verslavingen of seksleven, (vii) het plegen van strafbare feiten of voorvallen en de daarmee samenhangende straf of boete, (viii) het vertonen van onwettig of aanstootgevend gedrag en de straf daarvoor, of (ix) uw burgerservicenummer of nationaal identificatienummer. Als uw resumé of profile dergelijke informatie bevat, stemt u ermee in dat dit op eigen risico is. We kunnen de toegang van derden tot dergelijke informatie in onze database niet controleren.

Toegang tot uw persoonlijke informatie

Omdat het beheer van uw loopbaan een levenslang proces is, bewaren we alle informatie die we over u verzamelen in een poging om herhaald gebruik van onze sites efficiënter, praktischer en relevanter te maken tot u uw persoonlijke informatie wijzigt of verwijdert, zoals hieronder wordt beschreven. We slaan uw informatie mogelijk op zolang uw account actief is, wanneer dit nodig is om u diensten te leveren, om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen, om geschillen op te lossen en onze overeenkomsten te handhaven.

Op verzoek zal Monster u vertellen of we persoonlijke informatie van u in ons bezit hebben. U kunt uw resumé of profiel op elk gewenst moment openen, bekijken of corrigeren, bijwerken, wijzigen of verwijderen. Om dit te doen, meldt u zich aan bij uw account, gaat naar uw resumé of profiel, en maakt de gewenste veranderingen. Als u geen account hebt of als u denkt dat iemand anders ons uw contactgegevens heeft verstrekt, neemt u contact met ons op.

Sommige klanten van Monster slaan hun databases met resumés op Monster-servers op. Monster is een gegevensverwerkend bedrijf voor persoonlijke informatie die op deze manier wordt ontvangen. Als u toegang wilt hebben tot uw persoonlijke informatie, deze wilt bekijken of corrigeren, moet u met een dergelijk verzoek contact opnemen met onze klant (uw potentiële of bestaande werkgever). We zullen waar aangewezen meewerken met verzoeken van onze klanten om hen te helpen met dergelijke responsen. Voor meer informatie over particuliere databases met resumés, klikt u hier.

Monster kan de toegang, correctie, bijwerking of verwijdering van uw persoonlijke informatie weigeren of beperken als dit de rechten van iemand anders zou schenden en/of anderszins zoals toegestaan bij de van toepassing zijnde wet. Als u uw accountinformatie in zijn geheel wilt verwijderen, kunt u contact met ons opnemen. We sturen u een e-mail om te bevestigen dat uw persoonlijke informatie is verwijderd. We bewaren een gearchiveerde record van uw accountactiviteit, maar deze bevat geen persoonlijke informatie en is niet toegankelijk voor u of derden op internet. We houden ook logboeken en informatie bij die betrekking hebben op uw activiteit op de site.

We zullen binnen redelijke tijd op uw verzoek om toegang tot informatie reageren. Als we extra tijd nodig hebben om u toegang te geven tot uw informatie, zullen we de ontvangst van uw verzoek binnen redelijke tijd bevestigen en ons antwoord prompt aanvullen binnen de door de van toepassing zijnde wet vereiste tijdperiode.

Als u zich gedurende aanzienlijke tijd niet aanmeldt bij uw account en geen gebruik maakt van onze diensten, met inbegrip van de ontvangst van e-mails van ons, verloopt uw account; deze wordt vervolgens klaargezet voor verwijdering van onze site. Verlopen accounts worden periodiek verwijderd. Onze huidige verloopperiode is ongeveer 36 maanden; we kunnen deze periode verlengen of verkorten om ons aan te passen aan de wisselende indienstnamepatronen. Als uw account een resumé bevat, krijgt u een e-mail va ons voordat we uw resumé op deze manier verwijderen.

Beveiliging

Het is uw verantwoordelijkheid om uw gebruikersnaam en wachtwoord geheim te houden.

De beveiliging van uw persoonlijke informatie is belangrijk voor ons. Wij gebruiken een aantal beveligingsmaatregelen om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen, zowel tijdens de verzending als nadat wij deze hebben ontvangen. Monster neemt gepaste maatregelen om uw persoonlijke informatie te beveiligen tegen onbedoeld verlies en ongeautoriseerde toegang, gebruik, wijziging of openbaarmaking. Het internet is echter een open systeem en we kunnen niet garanderen dat ongeautoriseerde derden die maatregelen niet kunnen omzeilen of uw persoonlijke informatie kunnen gebruiken voor oneigenlijke doeleinden. Aanvullende informatie over het uitvoeren van een veilige zoekprocedure naar een baan, vindt u in ons Beveiligingscentrum. Als u vragen hebt over de beveiliging van uw persoonlijke informatie, kunt u zoals beschreven in dit privacybeleid contact met ons opnemen.

Denk eraan dat uw huidige werkgever een oogje houdt op resumés en profielen.

Wanneer u online een bestelling bij Monster plaatst, worden uw creditcardgegevens versleuteld met voor de industrie standaardversleuteling.

Kinderen

Monster ist weder an Kinder und Jugendliche unter 13 Jahren gerichtet noch erheben wir wissentlich Daten von Kindern und Jugendlichen unter 13 Jahren.

Internationale overdracht van persoonlijke informatie

EU-US Privacy Shield: Monster Worldwide, Inc., Jobr Inc., en TalentBin Inc. (gezamenlijk 'Monster') nemen deel aan het EU-U.S. Privacy Shield-programma en zijn gecertificeerd voor de naleving ervan. Vertrouwend op het Privacy Shield-programma, streeft Monster ernaar alle persoonlijke gegevens die worden ontvangen uit de lidstaten van de Europese Unie (EU) te toetsen aan de van toepassing zijnde principes van het programma. Voor meer informatie over het Privacy Shield-programma, gaat u naar de Privacy Shield-lijst van de U.S. Department of Commerce op: https://www.privacyshield.gov/list.

Monster is volgens het Privacy Shield-programma verantwoordelijk voor de verwerking van persoonlijke gegevens die Monster ontvangt, en die vervolgens worden overgedragen aan een externe partij die namens Monster optreedt. Monster leeft de Privacy Shield-principes na voor alle persoonlijke gegevens uit de EU die Monster overdraagt, inclusief de aansprakelijkheidsbepalingen voor een dergelijke overdracht.

Wat betreft persoonlijke gegevens die conform het Privacy Shield-programma worden ontvangen of overgedragen, is Monster onderworpen aan de regelgevende en executieve bevoegdheden van de U.S. Federal Trade Commission. In bepaalde gevallen kan Monster verplicht zijn om persoonlijke gegevens openbaar maken in antwoord op wettige verzoeken door overheden, inclusief verzoeken met betrekking tot de nationale veiligheid of verzoeken van justitie.

Als u een onopgelost probleem hebt inzake privacy of gegevensgebruik, dat we niet naar uw tevredenheid hebben behandeld, kunt u (gratis) contact opnemen met onze in de VS gevestigde aanbieder van geschillenbeslechting op https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

In bepaalde gevallen, zoals uitgebreider wordt beschreven op de Privacy Shield-website, kunt u het recht hebben om een beroep te doen op bindende arbitrage wanneer andere procedures voor geschillenbeslechting zijn uitgeput.

Wijzigingen in het privacybeleid

Wij kunnen dit privacybeleid wijzigen als onze informatiepraktijken veranderen. Als wij wezenlijke wijzigingen aanbrengen, zullen wij u per e-mail (verzonden naar het e-mailadres dat in uw account is vermeld) of door middel van een bericht op deze website informeren voordat de wijziging van kracht wordt. Wij raden u aan regelmatig deze pagina te bekijken, zodat u beschikt over de meest recente informatie over onze privacypraktijken.

Contactgegevens

Uw gegevens worden verstuurd naar Monster Belgium NV. en worden gehost en opgeslagen in een database op servers die zich in de Verenigde Staten. Monster Worldwide, Inc., een bedrijf uit Delaware met zijn hoofdzetel op 133 Boston Post Road, Weston, MA 02493, VS, is de rechtspersoon die de doeleinden waarvoor en de middelen waarmee de informatie die is verzameld op Monster-sites en -toepassingen wordt verwerkt en is de verwerkingsverantwoordelijke van alle gegevens die Monster van u verzamelt.

Als u, op elk moment, vragen of opmerkingen hebt over dit Privacybeleid, neemt u online contact met ons op of via:

Privacy Office
Monster Belgium NV
Medialaan 28B
1800 Vilvoorde

Zoals hierboven werd vermeld, kunt u (gratis) contact opnemen met onze in de VS gevestigde aanbieder van geschillenbeslechting op https://feedback-form.truste.com/watchdog/request als u een onopgelost probleem hebt inzake privacy of gegevensgebruik, dat we niet naar uw tevredenheid hebben behandeld.

Aanvullende privacyinformatie voor Jobr

Naast de hierboven beschreven informatiepraktijken, is het volgende gedeelte van toepassing op de verzameling en het gebruik door Monster van informatie die is verzameld via de Jobr-app van Monster. Wanneer u de Jobr-app gebruikt, verzamelt en gebruikt Monster mogelijk informatie over u op de volgende manieren:

 • De Jobr-app geeft banen weer van banenwebsites van derden. Als u op een van deze banen solliciteert, stuurt Jobr uw informatie naar de website van die baan en die site kan deze gebruiken om een account voor u aan te maken.
 • Jobr kan uw e-mailadres gebruiken om u e-mails met vacatures te sturen.
 • Jobr kan een telefoonnummer van u verzamelen om u een tekstbericht te sturen met een koppeling om de Jobr-app te downloaden. U bevestigt dat u het nummer hebt dat u hebt verstrekt en dat u Jobr niet verantwoordelijk houdt voor de kosten van tekstberichten.
 • De Jobr-app verzamelt mogelijk informatie over uw contacten als u ervoor kiest om deze informatie te verstrekken. Jobr gebruikt die informatie mogelijk om Jobr-uitnodigingen naar uw contacten te sturen.

Update van kracht vanaf 17 May 2017.

Zoek jobs:
Voor werkgevers: Vacatures plaatsen | CV zoeken
Over Monster | Werken bij Monster | Info | Persruimte | Monster Netwerk
Algemene gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | Help | Security | Contacteer ons | Sitemap| Mobile
©2016 Monster.be - Alle rechten voorbehouden - U.S. Patents No. 5,832,497; 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 MWW - V: 2018.8.0.28-302
eTrustLogo